Hvit Norsk Gås

Norsk Hvit GåsHer på Soma Gård vises en rekke forskjellige raser og blandingsdyr. Bl.a. går det her noen eksemplarer av «Hvit Norsk Gås». Det finnes kun to Norske gåse raser. (Smålensgåsa og Hvit Norsk Gås).

Hvit Norsk Gås var nær ved å dø ut bare for noen få år siden, men med iherdig innsats av noen få oppdrettere, spesielt her på Jæren, klarte en å redde nok dyr til å avle fram en levedyktig stamme.

Opprinnelig ønsket man å oppdrette en meget stor gås, som er hardfør, nøysom og lett å passe.

En må si at avlsarbeidet var vellykket. Resultatet er blitt som ønsket, Hvit Norsk Gås er blandt de aller største gåserasene vi har, og både voksne dyr samt gåsungene er meget hardføre. De er pålitelige rugere og gode til å passe på gåsungene selv. Er ganske gode eggleggere og har stor evne til å selv finne sitt for.

Skallfargen på egga er hvit og gråhvit.

Vekt på gasse: 9 kg. Gås: 8 kg.

Det finnes mange forskjellige raser og størrelser på gjess. De aller fleste, om ikke alle krever god plass der de kan gå å gresse. Derfor må en kunne si at det er et landlig dyr, som passer best for dem som har god plass rundt seg. Gjess er utmerkete slaktedyr.Somagård, Sandnesveien 246, 4312 Sandnes. Telefon: 91 70 57 56.
Laget av adsign med kraft fra WordPress

post@somagard.no